16 września 2018 roku odbędzie się w Płońsku ul. H. Sienkiewicza 11, Centrum Edukacyjno-Konferencyjne XIII JESIENNY JARMARK „od pola do stołu”. Podczas Jarmarku odbędzie się konferencja „Produkcja żywności na niewielką skalę i wprowadzanie jej na rynek w krótkich łańcuchach dystrybucji”
Program:
Godz. 10:30 -12:30 Wymagania dotyczące produkcji żywności tradycyjnej na niewielką skalę w gospodarstwach rolnych, systemy jakości żywności i przykłady dobrych praktyk - wykładowca dr Beata Bartodziejska, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie, Zakład Jakości Żywności w Łodzi
Godz. 12:30 -12:45 Przerwa kawowa
Godz. 12:45 -13:45 Dystrybucja żywności tradycyjnej w ramach dostaw bezpośrednich, sprzedaży bezpośredniej i działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej – wykładowca prof. dr.hab. inż. Zbigniew J. Dolatowski, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie
Godz. 13:45 -14:45 Zasady prowadzenia rolniczego handlu detalicznego, przykłady dobrych praktyk – wykładowca prof. dr.hab. inż. Zbigniew J. Dolatowski, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie
Godz. 14:45 -15:30 Degustacja i prezentacja produktów i potraw tradycyjnych