• Czyn społeczny

    Wspólna praca w pocie i znoju, połączyła pokolenia by jak za lat minionej epoki budować swoją Ojczyznę.

    Czytaj dalej
  • Wólka w Łazienkach Królewskich

    W dniu 23.07.2017 roku mieszkańcy Wólki Kikolskiej oraz Zapiecek wybrali się na wycieczkę do Warszawy. W programie był koncert Chopinowski pod pomnikiem Chopina w Łazienkach Królewskich ...

    Czytaj dalej
  • Wólka w XIX w.

    Pan Wiesław Milewski, który pochodzi z Wólki Kikolskiej nadesłał fotokopie dokumentów swoich przodków z XIX w. i opowiedział ich historię.

    Czytaj dalej
  • Dożynki 2019

    W dniach 7-8 września 2019 r. odbyły się gminno-parafialne dożynki w gminie Pomiechówek.

    Czytaj dalej
  • IV Wólczyński Spływ Kajakowy 2017

    "Ach jak przyjemnie kołysać się wśród fal" chciałoby się śpiewać. IV Wólczyński Spływ Kajakowy można uznać za udany i przechodzi powoli do historii. Pogoda dopisała, kajakarze również...

    Czytaj dalej
  • Wólka sprzed lat

    Jeśli posiadasz stare fotografie przedstawiajace Wólkę z dawnych lat prześlij je. Posłużą one do stworzenia unikalnej galerii, dzieki której będziemy mogli zatrzymać czas z tamtych lat.

    Czytaj dalej

jarmark 201816 września 2018 roku odbędzie się w Płońsku ul. H. Sienkiewicza 11, Centrum Edukacyjno-Konferencyjne XIII JESIENNY JARMARK „od pola do stołu”. Podczas Jarmarku odbędzie się konferencja „Produkcja żywności na niewielką skalę i wprowadzanie jej na rynek w krótkich łańcuchach dystrybucji”

Program:

Godz. 10:30 -12:30 Wymagania dotyczące produkcji żywności tradycyjnej na niewielką skalę w gospodarstwach rolnych, systemy jakości żywności i przykłady dobrych praktyk - wykładowca dr Beata Bartodziejska, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie, Zakład Jakości Żywności w Łodzi

Godz. 12:30 -12:45 Przerwa kawowa

Godz. 12:45 -13:45 Dystrybucja żywności tradycyjnej w ramach dostaw bezpośrednich, sprzedaży bezpośredniej i działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej – wykładowca prof. dr.hab. inż. Zbigniew J. Dolatowski, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie

Godz. 13:45 -14:45 Zasady prowadzenia rolniczego handlu detalicznego, przykłady dobrych praktyk – wykładowca prof. dr.hab. inż. Zbigniew J. Dolatowski, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie

Godz. 14:45 -15:30 Degustacja i prezentacja produktów i potraw tradycyjnych

 plakat jarmark 2018

Brak komentarzy

 

 

 

 

Terminarz

Category Image18 kwiecień 2025 - piątek
Odbiór odpadów zmieszanych
Category Image02 maj 2025 - piątek
Odbiór odpadów segregowanych
Category Image02 maj 2025 - piątek
Odbiór odpadów zmieszanych
Category Image16 maj 2025 - piątek
Odbiór odpadów zmieszanych